Getest: Garmin Vivofit fitness band

Er zijn van die dingen die je niet mist, als je ze nog nooit hebt gehad. Vroeger had niemand een smartphone of een tablet, nu zouden we niet meer zonder kunnen. En zo is het ook met de Vivofit fitness band van Garmin.

Met de Vivofit fitness band kan je je bewegingspatroon volgen en kan je nieuwe doelen stellen om je conditie te verbeteren. Naast het tellen van je stappen, telt hij de stappen die je nog moet maken om het door jezelf ingestelde doel te bereiken. Ook wordt aangegeven hoeveel calorieën je tot dat moment verbrand hebt. Daarnaast geeft hij de datum en de tijd aan, als een volwaardig horloge. Bovendien waarschuwt hij je, wanneer je te lang hebt stilgezeten. Het fijne is verder, dat de Vivofit er leuk uitziet en praktisch niets weegt.
garmin3


Goed voor je gezondheid en je conditie

Het beste dat de polsband je brengt is inzicht in je bewegingspatroon. Misschien denk je dat je best genoeg beweegt of misschien heb je geen idee. De Vivofit beschermt je tegen te lang achter elkaar stil zitten, wat juist zo ongezond is. Als je langer dan anderhalf uur zit, dan verschijnt er een rode balk op het display, die ieder kwartier dat je inactief bent (op je stoel zit) langer wordt. Door in beweging te komen en nieuwe stappen te maken verdwijnt de rode balk. Heel handig stimulerend! En om eerlijk te zijn, het valt echt nog niet mee om 10.000 stappen per dag te maken.


Overzicht van je vorderingen op PC, tablet of mobiel

Je krijgt er een bluetooth USB antenne bij, waarmee je data kunt up- en downloaden op je persoonlijke pagina op de Garmin site. Dat werkt goed en is haast verslavend leuk om te zien. Je moet eerst even een programmaatje downloaden voor op je smartphone of laptop. Vervolgens maak je je eigen pagina aan, met je gewicht, lengte, slaappatroon en het aantal stappen dat je wilt zetten per dag. Ook kun je zien hoe vrienden en kennissen het er van af brengen, als ze tenminste ook zo’n band hebben.

garmin

 


Voor wie is de Vivofit bestemd?

Voor iedereen die aan zijn conditie of gezondheid wil werken. Vooral voor fitnessers en mensen met een kantoorbaan. Niet alleen voor super sportievelingen. Wij kregen hem om te testen en zijn niet supersportief. Maar we zullen moeite hebben om hem weer terug te sturen, zo goed is hij ons bevallen.

De Vivofit kost 119 euro en is dat dubbel en dwars waard. Er zitten batterijen in die je een jaar lang kunt gebruiken voordat je ze moet verwisselen. Als je wilt kun je hem ook nog synchroniseren met je polsslagteller, als die compatible is tenminste.

Oh ja, de gebruiksaanwijzing is even puzzelen, dus je moet even geduldig de tijd nemen om alles in te stellen. Of even een nerd inschakelen kan natuurlijk ook. Als het eenmaal werkt, wil je nooit meer zonder.